Tornar a Festivals
Socials

Orpheus 21, músiques per la vida i la dignitat

ORPHEUS 21 és un projecte intercultural d’acció pedagògica, educativa, lúdica i creativa a favor dels joves refugiats i immigrants (de qualsevol nacionalitat i origen) amb un coneixement o un talent musical amb l’objectiu d’ajudar-los a perfeccionar els seus coneixements creant les condicions favorables perquè puguin fer música i compartir-la entre ells i amb altres joves de diferents grups ètnics i culturals. L’objectiu és presentar el resultat final d’aquest treball en forma de concerts destinats a un públic europeu i particularment a infants d’escoles dins la regió o el país on resideixen aquests immigrants.

Aquest projecte està subvencionat pel programa europeu REFUGEE INTEGRATION PROJECTS de l’Agència Executiva Europea (EACEA) i es dur a terme en col·laboració amb quatre institucions: la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, la Saline Royale d’Arc et Senan (França) i l’organització COOP’AGIR – Coopérer et Agir pour l’emploi, l’hébergement et le logement (França) i l’ICORN (International Cities of Refuge Network).

El projecte té el suport de les Fondations Edmond de Rothschild, la Fondation Orange i de la Caisse des Dépôts et Consignations. Amb la col·laboració de: Taller de Músics (Barcelona), Festival de Saint-Denis et les Restos du Coeur, Théâtre Edwige Feuillère de Vesoul, Oudanantes, Conservatoire à rayonnement régional de Havre (França); Train of Hope e.V. (Dortumund), Ausländerrat e.V. (Dresden), Kultur vor Ort e.V. (Bremen) i Radio Harstad (Harstad, Noruega).

Més informació: Orpheus21.eu