Tornar a actualitat

Le Concert des Nations nominada “Orquestra de l’any 2023” per Gramophone

14/06/2023
Le Concert des Nations nominada “Orquestra de l’any 2023” per Gramophone

El conjunt fundat el 1989 i dirigit per Jordi Savall és la primera orquestra independent que ha estat seleccionada per aquesta prestigiosa revista britànica entre 10 orquestres de primer nivell mundial, al costat de la Filharmònica de Berlin, de la Chigaco Symphony Orchestra o de la London Philharmonic Orchestra, per optar a la distinció d’“Orquestra de l’any 2023” que atorga aquesta publicació amb la votació del públic.

Gramophone ha nominat Le Concert des Nations pel disc Schubert, Transfiguration (Alia Vox, 2022) amb la Simfonia núm.8 en si menor “Inacabada” i la Simfonia núm.9 en do major “La Gran”, que es poden sentir a la playlist que la revista ha confeccionat amb les gravacions més recents de cada orquestra.

“Com Nikolaus Harnoncourt i Frans Brüggen, Jordi Savall va passar de solista (és un magnífic violista) a ser un director inspirat i amb un repertori en constant expansió. Sentint-se com a casa en la música barroca i clàssica, ara avança cap al segle XIX amb actuacions d’ambició i equilibri impressionants. Del doble Schubert ‘Inacabada’ i ‘La Gran’ en do major, David Threasher de Gramophone ha destacat que ‘el conjunt es manté solid fins i tot en els moments més agitats de la corda que empenyen cap al final de la Novena,’ del que en resulta és el que ara seria l’elecció ideal. Aquest conjunt d’època impressionant, que agrupa en gran part músics de la Mediterrània i d’Amèrica del Sud, té una personalitat tremenda i un esperit únic.”

Tota la informació de les 10 orquestres nominades i el formulari per votar l’“Orquestra de l’any 2023”: https://www.gramophone.co.uk/awards/gramophone-classical-music-awards-2023