Tornar a actualitat

L’Ajuntament de Barcelona cercarà un espai per a Jordi Savall

03/05/2023
L’Ajuntament de Barcelona cercarà un espai per a Jordi Savall

Compromís de l’Ajuntament de Barcelona per cercar seu per a la Fundació Centre Internacional de Música Antiga.

La Declaració Institucional, aprovada el 27 de gener de 2023 per tots els grups a partir d’una iniciativa de Junts, reconeix la dimensió de l’obra de Savall com un dels músics vius més influents del món i un divulgador extraordinari, a més d’un director mundialment reconegut.

Aquesta declaració vol impulsar que Barcelona sigui “la seu física i espiritual” de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, atesa la necessitat que aquest patrimoni cultural quedi a la ciutat i serveixi per impulsar la música autòctona catalana dels períodes medieval, antic i barroc. I, per últim, determina la constitució d’una comissió formada per responsables del Govern, de l’administració municipal i representants de la Fundació per efectuar una prospecció d’immobles de titularitat municipal i determinar un espai adient i finalista per a la seu de la Fundació.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat que Savall és un referent de la música antiga, d’un gran talent i que sap que a l’Ajuntament de Barcelona té casa seva. “Té una vocació pedagògica i deixa un llegat que mereix un acompanyament”.

Per la seva part, Savall ha manifestat que és un moment emocionant perquè porten des de l’època de Pasqual Maragall buscant un espai per poder arrelar les activitats de la Fundació. “És una gran satisfacció al veure que tot pren una dimensió més concreta”.