Tornar a actualitat

Jordi Savall dirigeix l’òpera La Clemenza di Tito de Mozart a la Mozartwoche 2024

06/02/2024
Jordi Savall dirigeix l’òpera La Clemenza di Tito de Mozart a la Mozartwoche 2024

Jordi Savall i la seva orquestra LE CONCERT DES NATIONS presenten amb èxit l’òpera La Clemenza di Tito de Mozart a la Mozartwoche 2024

La ciutat de Salzburg ha estat el testimoni privilegiat d’un esdeveniment musical excepcional amb la direcció magistral de Jordi Savall de l’òpera La Clemenza di Tito de Wolfgang Amadeus Mozart. Les actuacions van comptar amb la destacada participació del Philarmonia Chor Wien i l’orquestra Le Concert des Nations, així com amb un elenc de solistes de renom internacional que van captivar el públic amb les seves interpretacions úniques. Segons el crític del Salzburger Nachrichten,“Amb Jordi Savall, la Setmana Mozart compta ara, per primera vegada des del comiat de Marc Minkowski, amb un director d’òpera que… compleix les demandes de Salzburg i el seu festival de Mozart més important.”

Els solistes, Edgardo Rocha, Hanna-Elisabeth Müller, Magdalena Kožená, Christina Gansch, Marianne Beate Kielland i Salvo Vitale, “sota el director Jordi Savall van oferir un magistral festival de cant” (Der Standard), destacant-se per la seva extraordinària habilitat vocal i expressió artística. Les tres úniques funcions celebrades a la sala Felsenreitschule de Viena van ser molt aclamades per un públic entregat, que no va escatimar en ovacions per a Jordi Savall i el seu talentós elenc.

Aquests concerts, van ser organitzats en commemoració de l’aniversari del naixement de Mozart i va ser part integral de la Setmana de Mozart 2024, un esdeveniment organitzat per la Fundació Mozarteum Salzburg i dirigit per Rolando Villazón. La ciutat ha vibrat amb la música immortal de l’artista, i l’excel·lent interpretació de Jordi Savall i els músics va deixar una empremta inesborrable en els espectadors.

L’èxit d’aquesta producció confirma una vegada més l’excel·lència de l’orquestra amb instruments d’època, Le Concert des Nations, i  el mestratge de Jordi Savall com a director, que li permet de captar l’essència i la grandesa de les obres clàssiques interpretades sota criteris històrics, fent-les reviure intensament en el present.

 

Accedeix a la crítica sencera del Salzburger Nachrichten:

2024.01.26_SalzburgerNachrichten_online_La clemenza di Tito_ bei der Mozartwoche 2024_ Die Krone wiegt schwer _Tito