Tornar a actualitat

Jordi Savall, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations van presentar La Passió segons sant Joan de J.S. Bach el passat 17 de març al Palau de la Música.

19/03/2024
Jordi Savall, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations van presentar La Passió segons sant Joan de J.S. Bach el passat 17 de març al Palau de la Música.
Barcelona va ser l’inici d’una nova gira europea dirigida per Jordi Savall amb La Passió segons sant Joan de Johann Sebastian Bach. El Mestre Savall, acompanyat de 47 músics de les seves prestigioses formacions La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, oferirà una sèrie de 5 concerts a les sales europees: Philharmonie de París (18/03), Desingel – Blauwezaal d’Anvers (19/03), Seg Geneva Arena de Ginebra  (21/03), Ice Kraków Congress Centre de Cracòvia  (24/03) i Konzerthaus de Dortmund (29/03).

Aquesta gira és part de la segona acadèmia professional d’aquest any del projecte YOCPA (Youth Orchestra and Choir Professional Academies), amb el suport del programa Europa Creativa, que té com a missió principal la recuperació del patrimoni musical europeu a partir de criteris històrics, així com la transmissió de les tècniques d’interpretació a les noves generacions de joves músics i contribuir a la seva professionalització en l’escena internacional.

L’excepcionalitat d’aquest projecte combina l’expertesa dels músics professionals de les formacions del Mestre amb el talent emergent de nous membres seleccionats a través d’audicions realitzades en anys anteriors. En aquesta edició de l’acadèmia on conflueixen més de 15 nacionalitats diferents, s’han incorporat 28 nous músics menors de 39 anys, contribuint a crear una harmoniosa diversitat cultural al conjunt.