Tornar a actualitat

Jordi Savall debuta al capdavant de l’Orquestra del Concertgebouw

30/12/2022
Jordi Savall debuta al capdavant de l’Orquestra del Concertgebouw

LOrquestra del Concertgebouw, la centenària orquesta simfònica, una de les més prestigioses del món, que té la seu en aquesta sala de concerts a Amsterdam, ha convidat Jordi Savall a dirigir dos programes del cicleEssencials de la seva temporada 2021-2022. 

El primer tindrà lloc el divendres 29 d’abril i oferirà dues grans obres de peces festives del barroc amb la Suite nº3 de Johann Sebastian Bach i la Música per als Reials Focs Artificials de Georg Friedrich Händel.

El diumenge 1 de maig, Jordi Savall oferirá un altre programa en el que també dirigirà aquestes dues obres juntament amb la Suite Les Boréades de Jean-Phillipe Rameau i el Concerto Grosso “La Follia” de Francesco Geminiani.

Savall ha estat convidat com a especialista del periode barroc per aprofundir aquest estil en el repertori de l’Orquestra del Concertgebouw, que és un referent en la interpretació dels grans compositors romàntics i del segle XX.

Aquests dos concerts significen el debut de Jordi Savall al capdavant d’aquesta prestigiosa orquestra europea i afegeix el seu nom a l’extensa llista de directors, com Richard Strauss, Gustav Mahler, Igor Stravinsky, Sergei Prokofiev o Bela Bartók, que han fet llegendària la història d’aquesta formació centenària.

A la temporada actual, l’Orquestra del Concertgebouw, a més de Jordi Savall, compta entre els directors convidats amb Ricardo Chailly, Ivan Fischer, John Eliot Gardiner i Antonio Pappano.