Tornar a actualitat

El CD 2 “Beethoven Révolution,” millor disc de música orquestral pel Preis Der Deutschen Schallplattenkritik

30/12/2022
El CD 2 “Beethoven Révolution,” millor disc de música orquestral pel Preis Der Deutschen Schallplattenkritik

El segon disc “Beethoven Révolution” de Jordi Savall i l’orquestra Le Concert des Nations, que inclou les quatre últimes simfonies de Ludwig van Beethoven, ha estat distingit com a millor disc orquestral pel Preis der deutschen Schallplattenkritik que atorga la crítica discogràfica alemanya.

El Preis der deutschen Schallplattenkritik (el Premi de la Crítica Discogràfica Alemanya) ha publicat la segona llista trimestral per a 2022. Els 156 jurats crítics que formen part actualment del PdSK, dividits en 32 jurats especializats, han escollit 30 títols de les novedats del mercat discogràfic de l’últim trimestre per a la llista dels millors.

En la categoria de música orquestral d’aquesta llista dels millors discos, ha estat seleccionada l’enregistrament de les sifones número 6 a 9 de Ludwig van Beethoven que Jordi Savall va realitzar el 2020 al capdavant de Le Concert de Nations, l’orquestra que va fundar el 1989, i que va comprar amb la participació de La Capella Nacional de Catalunya i dels cantants Sara Gouzy, Laila Salome Fischer, Mingjie Lei i Manuel Walser.

Gens dubte, el Preis der deutschen Schallplattenkritik significa un reconeixement extraordinari per a Jordi Savall com a director i per a la seva formació orquestral, Le Concert des Nations, per ser la distinció més important que atorga la crítica alemanya. A més, el mèrit és més gran tractant-se de les últimes simfonies de Beethoven, des de la número 6 fins la culminació de la Novena, les quals són part fonamental del cànon del repertori simfònic germànic i universal i de la discografia dels principals directors d’orquestra del segle XX i de l’actualitat.

Els Premis Der deutschen Schallplattenkritik (“Premi de la Crítica Discogràfica Alemanya”) es van crear a Alemanya el 1963 per l’editor Richard Kaselowsky amb el desig d’establir “els estàndards més rigurosos per l’assoliment i la qualitat suprems” en el camp de l’enregistrament musical.