Tornar a actualitat

50 anys d’ Hespèrion XXI: Jordi Savall transporta els Estats Units a l’època barroca amb una gira commemorativa

18/04/2024
50 anys d’ Hespèrion XXI: Jordi Savall transporta els Estats Units a l’època barroca amb una gira commemorativa
Jordi Savall i Hespèrion XXI tornen als Estats Units amb una gira commemorativa en ocasió dels 50 anys de la fundació del grup. Sota el títol “Le Nuove Musiche – La Revolució barroca a Europa 1560-1660”, el mestre Savall i el seu conjunt han realitzat un recorregut que ha transportat l’audiència a través de 100 anys d’història musical barroca: des de les corts de Nàpols fins als places de Venècia, passant per les majestuoses ciutats de Roma, Milà i Londres, amb una experiència musical única.

Amb un total de 9 concerts, la gira va iniciar el seu recorregut a principis d’abril, oferint una oportunitat única de gaudir de la música antiga en algunes de les ciutats més emblemàtiques dels Estats Units. L’itinerari va incloure llocs com el Coolidge Auditorium a Washington DC, el prestigiós Carnegie Hall i la Juilliard School a Nova York, i també a Boston, Nova Jersey, Geòrgia, Califòrnia i Nou Mèxic.

Per als amants de la música antiga i la història musical, aquesta gira ha suposat una experiència inoblidable, transportant-los a una època fascinant a través dels sons del passat. Jordi Savall i Hespèrion XXI han ofert, una vegada més, una oportunitat excepcional per aprofundir en la riquesa i la bellesa de les melodies i composicions històriques.